• Sapanca

5 Yıldızlı Otel İçin İmzalar Atıldı


Sapanca ilçesi Göl Mahallesi’nde yapımına başlanacak 5 yıldızlı Elit World Hotels Sapanca protokol imzaları atıldı. 


Valilik konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Coş, projede emeği geçen şirket yöneticileri ve belediye başkanlarına teşekkür ederek, yatırımın hayırlara vesile olmasını diledi. 


Otel yatırımının 95 milyon liraya mal olacağını açıklayan Vali Coş, “Sapanca’mızda İtalyan kampı olarak bilinen ve atıl vaziyette duran bu arazide 800 yataklı, 5 yıldızlı otel yapılacak. Firma, projeye hızlı bir şekilde başlayıp 2018 yılında bitirmek istiyor. Bu tesisle Sapanca ve Sakarya’mızın turizmine önemli katkılar sağlamış olacağız. Sakarya yeni yapılacak otelle birlikte turizm destinasyonu olma konusunda iddiasını ve kararlığını daha da pekiştirecektir” diye konuştu. 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da güzellikleriyle ön plana çıkan Sapanca'nın bu tür yatırımlarla daha da ön plana çıkacağını belirterek, "İnşallah Sapanca'nın doğasını bozacak herhangi bir yanlışa kapılmadan yatırımların ilçeye gelmesini sağlayacağız." dedi. 


Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ise Sapanca’nın turizm alanında her geçen gün biraz daha büyüdüğüne dikkat çekerek, yapılacak olan 5 yıldızlı otelin hem turizm hem de istihdam anlamında ilçeye katkısının büyük olacağını belirtti. 


Konuşmaların ardından Vali Coş, yapılacak 5 yıldızlı otelin protokolünü imzaladı. Göl Mahallesi'nde ve İtalyan Kampı olarak adlandırılan bölgede yapılacak 400 odalı, 800 yataklı otelin 220 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.


Bu haber 1962 kez görüntülendi