• Sapanca

Başkan Yılmazer, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü mesajı yayımladı


Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Türk Milletinin 15 Temmuz 2016 tarihinde, bağımsız kalma kararlığını tüm dünyaya bir kez daha yüksek sesle haykırdığını belirten Yılmazer, mesajında şunları kaydetti:

“Bugün hain terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümüdür.  Aziz milletimiz bundan tam bir yıl önce, tarih boyunca defalarca maruz kaldığı ihanetlerin en sonuncusu ve en aşağılıkça olanına tanık olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarında Türk Milleti’nin parasıyla okuyup, şerefli Türk Ordusu’nun en yüksek makamlarına kadar gelen hepimizin malumu bir avuç hain, sahibi Türk Milleti olan silahlarını yine millete doğrultmakta bir sakınca görmemiş, aldıkları emir doğrultusuna bir sırtlan sürüsü gibi saldırmış, asker, polis, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden hedef almaktan, ateş etmekten çekinmemişlerdir.  O karanlık gecenin sırtlanlarının hesap etmediği bir şey vardı, o da aziz milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık bilinciydi. Yazılı tarihimizin her sayfasında ihanete karşı savaşan ve bağımsızlık için mücadele eden milletimiz, o gece ihanetin karşısına çıkmakta bir an bile tereddüt etmemiş, tüfeğin, tankın, topun karşısında dimdik durmuş, demokrasiye sıkılan kurşunlara gövdesini siper etmiştir. O zifiri karanlık gece millet iradesiyle aydınlanmış, Türk Milleti bağımsızlığını ve sonsuza dek bağımsız kalma kararlığını tüm dünyaya yüksek sesle haykırmıştır.

15 Temmuz gecesi tarihimizin kırılma noktalarından biridir. O gece, demokrasiyle cuntanın, bağımsızlıkla sömürü düzeninin, millet ile küresel teröristlerin göğüs göğse çarpıştığı gecedir. Nitekim bu mücadeleden demokrasi, bağımsızlık ve millet galip çıkmıştır. Şüphesiz 15 Temmuz gecesi milletin zaferidir. Şundan eminiz ki, tarih kaynakları o gece gözünü kırpmadan ölüme yürüyen 248 şehidimizi, 2196 gazimizi ve aziz milletimizi nesilden nesile aktaracak, 15 Temmuz’un kahramanları asla unutulmayacaktır.

Bu zafer gecesinin birinci yıldönümü münasebetiyle aziz milletimizin ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”


Bu haber 1134 kez görüntülendi