• Sapanca

Başkan Yılmazer, Din Görevlilerini Ağırladı


Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca’da görev yapan İmam-Hatipler ve Müezzin Kayyımlar ile bir araya geldi.

Toplantıya Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik, İmam-Hatipler ve Müezzin Kayyımlar katıldı.
Başkan Yılmazer; ”Çok kıymetli hocalarım, bugün buraya toplanma amacımız eksikliklerimizi, önerilerinizi, tavsiyelerinizi istişare etmek. Mesleğiniz gereği bölge içerisinde lider ve yönlendirici konumdasınız. Sizler sıradan bir insan olmadığınız gibi topluma yön veren, öncü olan, örnek olan bireylersiniz.

Zaman içerisinde sivil toplum kuruluşlarıyla ve çeşitli meslek gruplarıyla istişare amaçlı toplantılar düzenliyoruz. Yakın zamanda okul aile birliği başkanlarımız, berber esnafımız, muhtarlarımızla, girişimci derneklerle bir araya geldik. Sapanca’mızı güzelleştirme, iyileştirme noktasında ne katkı sağlayabiliriz. Toplumumuzun maddi ve manevi yönde eğitim noktasına ne yapabiliriz, nasıl projeler meydana getirebiliriz. 2014 yılında göreve geldiğimde okullarla toplantı yapmıştık, o zamanki ihtiyaç listesini şimdiki okul aile birliği başkanları ile yaptığımız toplantıda en aza indirgemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla katkı sağladığımıza inanıyorum, camilerimizin de temizliğinden lojistik desteğine, çevre düzenlemelerinden tadilatlarına kadar destek vermeye çalışıyoruz. Rahime Sultan Camii restorasyonu, Hasan Fehmi Paşa camii restorasyonu, Rüstempaşa camii restorasyonuna kadar katkı sağladık. Sizlerden gelen talepleri karşılama doğrultusunda çalıştık. Bunların yeterli olmadığı gibi Belediyenin asli görevi de değil, ama bütçemizin yetebileceği kadar her zaman destek vermeye çalışıyoruz ”dedi.

Müftü Çelik’ten Etkinlik 

Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik, “ Öncelikle Başkanımız Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e bu güzel ortam için, bizleri bir araya getirip istişarede bulunduğu için teşekkür ederim. Bizde gençlerimize yönelik sabah namazı etkinlikleri oluşturup gençlerimizi topluma faydalı birer bireyler yapma çabası içerisindeyiz ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda Yeni Camii İmamı Abdurrahman Yılmaz, Yeni Cami’ye yapılan hizmetler ve ilçedeki cami mescitlere verilen önemden dolayı Başkan Yılmazer’e teşekkür etti.
 


Bu haber 1290 kez görüntülendi