• Sapanca

Başkan Yılmazer’den Çocuklara Yarıyıl Mesajı


Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer yarıyıl tatiline giren öğretmen, öğrenci ve veliler için bir mesaj yayınladı;
Başkan Yılmazer, mesajında “2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönemini tamamlamış olan öğrencilerimiz bu hafta karnelerini alıyor. Karne, sadece öğrencinin değerlendirilmesi için bir araç değildir. Aynı zamanda öğrencinin merkezinde olduğu tüm eğitim bileşenlerinin değerlendirilmesinin de bir yoludur. Karne, eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilenen performansın geri bildirimidir. Asla kişiliği, zekâyı kategorize eden bir gösterge değildir. 
Çok değerli çocuklar, bu tatil sizin zayıf ve güçlü yönlerinizi analiz etmeniz, eğer varsa eksikliklerinizi fark etmeniz ve bir dahaki dönem için tedbirler almanız adına bir imkândır. Eğer istediğiniz başarıya ulaşamadığınızı düşünüyorsanız bu sizin az çalışmanızla ilgilidir. Önümüzdeki dönem daha gayretli, düzenli çalışarak; sorumluluklarınızın daha bilincinde hareket ederek çok daha başarılı olabileceğinize inanıyorum.

Anne ve babalar, karne aynı zamanda bizim çocuklarımızla ne kadar ilgilenip ilgilenmediğimizin de bir göstergesidir. Karne günleri; çocuğun, kendisi için yapılan değerlendirmenin vereceği mutluluğu ya da mutsuzluğu yaşayacağı; şayet mutsuzluğu yaşarsa akabinde de mahcubiyeti duyabileceği, duygusal yoğunluğun yaşandığı önemli bir gündür. Başarılı öğrencilerin, sevincini ailesi ve yakınları ile paylaşmanın gururunu yaşarken; yeterli not alamayan öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi okunmalı; kendilerini yetersiz hissetmelerine yol açan, onları umutsuzluğa sevk eden, duygusal yıkımlar yaşamalarına neden olacak bir ruh haline girmelerinin önüne geçmeliyiz. Değerli veliler, bir eğitimci olarak sizlerden ricam; çocuklarınıza olumsuz söz ve nitelemeler içeren değerlendirme yapmak ve onları arkadaşlarıyla kıyaslamak çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. İtham edici söylemler yerine; onlara pozitif ifadelerin ve sevgi dilinin barındığı cümlelerle yaklaşarak yapıcı, destek verici ve teşvik edici bir davranış içinde olmanız, hem sorun çözme hem de çocuklarınızı başarıya yönlendirme bağlamında sizi istenilen sonuçlara yaklaştıracaktır.
Kıymetli eğitimci arkadaşlarım, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, Sapanca ilçemizin başarı seviyesinin arttırılmasında göstermiş olduğunuz gayretli ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesile ile öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve gönüllerince yaşayacakları bir yarıyıl tatili diliyorum” dedi.
 


Bu haber 1009 kez görüntülendi