• Sapanca

İSEN TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ 


AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, düzenlenen kahvaltıda turizm işletmecileri ile bir araya geldi. 

Kırkpınar'da bulunan İstanbul Otel'de gerçekleşen toplantıya Milletvekili Mustafa İsen'in yanı sıra, Belediye Başkanı Doç.Dr. Aydın Yılmazer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Can Cengiz Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer ve ilçedeki turizm işletmelerinin temsilcileri katıldı. 

Yöneticiler olarak imkanları iyi okumak ve değerlendirmek niyetinde olduklarını belirten Milletvekili İsen, "Sapanca'nın doğal güzellikleri ve son olarak tespit edilen termal imkanlar binlerce yıldır vardı. Ama bunları piknik alanından çıkartıp turizm bölgesine dönüşmesinin 10 yıllık bir geçmişi var. Önümüzdeki yıllarda bunun çok daha artarak gelişeceği kanaatindeyim" diye konuştu. 

Sapanca için önemli gördükleri değerler hakkında da bilgiler veren İsen, "Sapanca'yı Sapanca yapan değerleri korumak ve kaba anlatımıyla bölgeyi bir rant alanına dönüştürmemek önemli. Bu imkanları nezih bir çerçevede bölge ve çevre halkının hizmetlerine sunmak gerek. Diğer yandan da bunlardan istifade eden arkadaşlarımızın elbette olumlu bir gelir elde etmesi gerekiyor. Geçen hafta buraya dışişleri bakanımız geldi. Dışişleri bakanına özellikle bu bölgeye Arap turistlerin ilgisinden bahsettim. Bunun üzerine dedi ki 'İslam İş Birliği Örgütü'nün Turizm Sektörü Sorumlusu  Mr. Bender'la temas kuralım. Zaman zaman Türkiye'ye geliyor geldiği zaman burayı ziyaret etsin. Sapanca'yı tanısınlar ve tanıtsınlar'. Daha sonra ise yanımızdan bahsettiği kişiyi aradı. Bakın, Yemen Turizm Bakanı Muhammed Abdulmecid Kubati Sapanca için ilimize geldi" dedi. 

MARKA ve İpekyolu Belediyeler Birliği ile Sapanca'da gerçekleştirmek istedikleri çalışmaları da anlatan İsen şöyle konuştu: 

"Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 16 Nisan sonrası bölgeyi bir destinasyon olarak ele alacak. Yalova'dan Bolu'ya kadar olan bu bölgeyi ortak bir destinasyona nasıl dönüştürebiliriz noktasında çalışma başlatacağız. Sapanca zaten coğrafi olarak bu destinasyonun tam merkezine düşüyor. Oradan Sapanca'nın nitelikli turizm potansiyelini gözler önüne serme şansımız olacak. 

Müsteşarlığım zamanında yine bu destinasyon çalışmaları içinde zaman zaman sivil inisiyatifler oluşturmuştuk. İpekyolu Belediyeler Birliği diye bir birlik kurmuştuk ve adı da 'Ayaş Sapanca Koridoru'ydu Ayaş'tan başlayıp Sapanca'ya kadar. Bizim belediyemizde Ayaş Sapanca Koridorunun üyesidir. Geçtiğimiz yıllarda Ayaş Sapanca Koridoru ile bir takım kültürel etkinlikler yapıldı. O kültürel etkinliklerin  devamını diliyor ve Koridorda ortak bir tema oluşturmak istiyoruz. Yani bütün imkanları kullanarak bu imkanların merkezine Sapanca'yı getirmeye çalışıyoruz. Ülke olarak 10 milyon olan turist sayımızı 2016 yılında 33 milyona ulaştırdık. Buda istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor" 

İsen konuşmasının sonunda ise şunları kaydetti: 

"Belediye Başkanımız Aydın Yılmazer, İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Turizmci İl Başkan Yardımcımız Can Cengiz Çetin ve Osman Gür'e teşekkür ediyorum.” dedi 

 


Bu haber 1440 kez görüntülendi