• Sapanca

KIRKPINAR EL SANATLARI FESTİVALİ 5.KEZ AÇILDI


Sapanca Belediye Başkanlığı’nın himayesinde, Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Derneği’nin organizatörlüğünde hazırlanan Kırkpınar El Sanatları Festivali-Sanat Fest  5.kez, yoğun bir katılımcı topluluğuyla Kırkpınar Futbol Sahası’nda açıldı. Açılışa Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı vce Ak Parti Sapanca Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü  M. Nuri Dede, Belediye Başkan Yardımcıları Özcan Yavuz ile Osman Gür, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri İsa Sezer, Mümin Kamil Pir, Ayşe Kösemen, Günnur Çelik, Ak Parti Sapanca Kadın Kolları Başkanı Hatice Şahinoğlu ve geniş bir halk topluluğu katıldı.

150’den fazla standın açıldığı 5.Kırkpınar El Sanatları Festivali’nde ilk olarak Bağdat Caddesi Sonu’ndan festival alanına kadar bir müzik topluluğu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Festival Alanı’na varış sonrasında protokol üyeleri stantları tek gezerek katılımcılara başarılar dilediler. Kalabalık bir topluluk olarak stant ziyaretinden sonra, alanda bulunanlara önce Başkan Yılmazer sonra da Kaymakam Yıldırım birer konuşma yaptılar.

Bu yılki festivalin katılımcı artışı yönünden memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Yılmazer, Sapanca’nın benzer etkinliklerle artık bir marka şehir olma yolunda ilerlediğini, ilçe bazında düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle Sapanca’nın adının ülke genelinde de çok önemli etkinliklerle yaygınlaştığını belirtti. Başkan Yılmazer ayrıca,  Başkan Yılmazer’den sonra söz alan Kaymakam Yıldırım da Sapanca’da düzenlenen El  Sanatları Festivali’ne öncülük eden Sapanca Belediye Başkan Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e tüm samimiyetiyle teşekkür etti.


Bu haber 13800 kez görüntülendi