• Sapanca

KIRKPINAR EL SANATLARI FESTİVALİ 5.YILINDA


Sapanca Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla her yıl Kırkpınar Mahallesi’nde düzenlenmekte olan ve bu yıl Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Derneği(KATSAK)’nin de organizasyonunu üstlendiği Kırkpınar El Sanatları Festivali(Sanat Fest), beşinci kez, 7- 10 Temmuz 2016 tarihlerinde Kırkpınar Futbol Sahası’nda geniş bir katılımla başlıyor.

Geçtiğimiz yıl  kısıtlı imkanlarla 80 stantla misafirlerini ağırlayan Sanat Fest’in bu yıl 150’ye yakın bir stant oluşumuyla açılması bekleniyor. Her yıl gittikçe artan stant katılımcı sayısıyla önemli bir etkinlik konseptine kavuşan Kırkpınar Sanat Fest’te metal işlemeden filografiye(çivi sanatı); ahşap boyama, seramik ve cam sanatından kaligrafiye(harf sanatı); taş baskıdan, takı sanatı, dikiş ve nakış gibi geleneksel el sanatlarına kadar çok sayıda ürün,  stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Festivalde ayrıca katılımcılara hoş anlar yaşatacak çeşitli sürpriz etkinliklere de yer verilecek.

Sanat Fest’in beşinci kez Kırkpınar’da düzenlenecek olması nedeniyle bir açıklama yapan Sanat Fest Genel Koordinatörü Açelya Bağdat, Sapanca’ya Kırkpınar Mahallesi’nde düzenlenen El Sanatları Festivali-Sanat Fest sayesinde yeni bir vizyonun sanatsal buluşmayla kazandırıldığına inandığını belirterek, bu yıl da Sanat Fest’e katkıda bulunan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr Aydın Yılmazer’e, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gür’e, Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Derneği ile tüm sponsorlara minnetlerini sunduğunu belirterek, herkesi 7-10 Temmuz 2016 tarihlerinde Kırkpınar’a beklediklerini ifade etti.


Bu haber 5557 kez görüntülendi