• Sapanca

MAHALLİ AT YARIŞLARI 5.YILINDA


Sapanca İlçesi’nin tanıtımı ve at sporunu daha geniş kitlelere sevdirme amacıyla düzenlenen Sapanca Belediyesi  Sayder Yaz Şenlikleri Mahalli At Yarışları beşinci kez, 16-17 Temmuz 2016 tarihlerinde start alıyor. 9 kategoride, Rahvan A,B; Dörtnal, Arap ve İngiliz Atları’nda ayrı ayrı A,B,C kategorilerinde yapılacak olan mahalli at yarışları 17 Temmuz 2016 Pazar günü, saat:17.00’den itibaren koşulacak.

Etkinliğin ilk günü olan 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü, saat:14.00’den itibaren, çocukları at kültürüyle tanıştırma ve atları sevdirme amacıyla Pony Atlar çocuklarla buluşturulacak. Tjk tarafından gönderilen Pony atlara çocuklar, özel görevliler eşliğinde bindirilip, belirlenen parkurda gezdirilecek. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Pony atların bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Etkinliğin ikinci gününde ise Mahalli At Yarışları’ndan önce saat: 14.00’de minder hazırlanarak, Karakucak Güreşleri’nde gençler derece elde etmek için kıyasıya müsabakalara çıkacaklar. Sapanca ve dışından katılan güreşçiler bu yıl da şenliğe renk katacaklar.

Herkesin sabırsızlıkla bekleyeceği Geleneksel Mahalli At Yarışları’nın başlama saati ise Tertip Komitesi tarafından 17.00 olarak belirlendi. Milletvekilleri düzeyinde katlımın beklendiği Mahalli At Yarışları, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 9 kategoride yapılacak. Rahvan, Dörtnal, Ara ve İngiliz atlarının, seyredenlere büyük zevk verecekleri yarışlara bu yıl, hipodromlarda da koşan daha üst düzeyde atların katılacağı açıklandı.

Hemen hemen ülkemizin dört bir yanından katılımların olacağı Mahalli At Yarışları’ nın, Sapanca için önemine değinen Sayder Ynt. Krl. Bşk.’nı Cengiz Emil ile Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, yarışlarda organizasyonun çıtasının her yıl biraz daha yukarılara taşınmasının olumlu etkisini her yıl olduğu gibi bu yıl da göreceklerinden emin olduklarını belirterek, tüm yarış severleri 16-17 Temmuz 2016 günlerinde Kurtköy Meydan Hipodromu’na beklediklerini ifade ettiler. Başkan Yılmazer ayrıca at yarışlarının bir kez daha olgun bir organizasyonla gerçekleştirilecek olmasından dolayı, etkinliğe büyük katkıda bulunan Tjk ve Tyaysd nezdinde, Sayder Ynt.Krl.Bşk.’ı Cengiz Emil’e teşekkür etti. Emil de etkinliğin hazırlanmasında belediye personelini etkinlik için yönlendirme duyarlılığından ötürü Başkan Yılmazer’e teşekkürlerini sundu.


Bu haber 1068 kez görüntülendi