• Sapanca

Madde Bağımlılığı konulu ‘Çetin Ceviz’


Sapanca Belediyesi Yeni Avm Salonu’nda faaliyetler, anlamlı bir tiyatro oyununun sahne almasıyla başladı. Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu tarafından, madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ nün organizasyonuyla ücretsiz olarak sahnelenen oyunda, aile içinde madde bağımlılığına yakalanan bir gencin, ailesi aracılığıyla bu illetten nasıl kurtulduğu seyircilere sunuldu.

Çetin Ceviz adlı oyun, Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile kurduğu koordinasyonla, 17 Aralık 2014 tarihinde, 11.00 ve 14.00 saatlerinde iki matine olarak ortaokul ve lise öğrencilerine sunuldu. Öğrencilerin oyuna ilgisi nedeniyle Avm Salonu tıklım tıklım doldu ve öğrenciler oyunu büyük bir coşku ile seyrettiler. Akşam 19.30’ da ise Çetin ceviz adlı tiyatro oyunu protokol ve halka bir kez daha sunuldu. Ayrıca, sergilenen oyundan sonra ünlü komedyen Abdullah Şahin’ in stand-up gösterisi katılımcılara çok neşeli anlar yaşattı.

Protokol ve halka akşam saatlerinde sergilenen oyuna Sapanca Belediye Başkanı Dr.Aydın Yılmazer, Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Chp İlçe Başkanı Selim Topçu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Süleyman Pulat, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Nuri Dede ve çeşitli okul müdürleri ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda tiyatro sever vatandaş katıldı.

Akşam ilk oyundan sonra tiyatro ekibini kutlayarak tebrik çiçeği sunan Sapanca Belediye Başkanı Dr.Aydın Yılmazer, belediye olarak eğitim ve kültür alanlarında çok etkin bir dönemi başlattıklarını ve halkın geleceğe hazırlanmasında bu iki alandaki çalışmaların üst düzeyde önem taşıdığını ve kendilerinin de halktan bu konuda gelen her talebi karşılayacaklarını belirtti. Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer’ den sonra, Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı da Abdullah Şahin’ i, sunduğu stand-up gösterisinden dolayı tebrik etti ve gecenin anısına bir buket çiçek takdim etti.


Bu haber 1139 kez görüntülendi