• Sapanca

OLGUNLAR FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR


Sapanca Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından iki yıl önce başlatılan Geleneksel Futbol Olgunlar Turnuvası’nın 3.’sü bu yıl, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından gelen ilk hafta sonu başlıyor. Sapanca Belediyesi Göl Mahallesi Spor Kompleksi Sahası’nda oynanacak maçlar için müracaatlar için son tarih 30 Haziran 2016.

İki ana kategoride yapılacak olan Sapanca Belediyesi 3.Olgunlar Turnuvası’nda kategoriler 1991-1981 arası doğumluları kapsayacak olan Genç Olgunlar ile 1980 ve daha alt doğumluları kapsayacak olan Olgunlar olarak belirlendi.

Sapanca Belediyesi Geleneksel 3.Olgunlar Turnuvası’na katılacak tüm takımlara şimdiden başarı dileklerini sunan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, iki yıldan bu yana düzenlenen Olgunlar Futbol Turnuvası’yla Sapanca’da futbolun nostaljisini de sağladıklarına inandıklarını belirtti. Her yıl, ilçe ve ilçe dışından katılımcı takımların sayısının artmasıyla, turnuvanın olgun bir organizasyonla da gerçekleştirilmesinin önemine değinen Başkan Yılmazer, Sapanca’yı olgunlar turnuvası yoluyla sportif anlamda da bir marka haline getirme uğraşında olduklarını ifade etti. 

 

Sapanca Belediyesi Olgunlar Futbol Turnuvası Prensip Kararları

2016

Madde 1-Sapanca Belediyesi Olgunlar Turnuvası, Sapanca Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenmiştir.

Madde 2- Tertip Komitesi: Tertip Kurulu Başkanı: Özcan Yavuz (Başkan Yardımcısı) - Genel Koordinatör: Aydın Yıldız (Spor Müd.) - İdari İşler Sorumlusu: Gökhan Özyazıcı (Bilgi İşlem Müd.) - Basın Sözcüsü: Cemal Karaağaç (Basın Müd.) - Mali İşler Sorumlusu: Osman Tandoğan( Gelirler Müd.) Tesis Güvenlik Sorumlusu: Hakan Köksöken (Zabıta Müd.)

Madde 3- Disiplin Kurulu: Yaşar Gür (Özel Kalem Müd), Ayşe Keleş (Bel. Avukatı), Tahsin Hatipoğlu (Bel.Avukatı)

Madde 4- Turnuva herhangi bir olumsuzluk olmaması halinde 15 Temmuz 2016 tarihinde başlayacaktır.

Madde 5- Turnuva genç ve olgunlar olmak üzere 2 kategoride oynanacaktır. Takımlar 12 kişilik kadrolarını komiteye turnuva öncesi ibraz edeceklerdir. Kadrolarını tamamlayan takımlar müsabakalar başladıktan sonra kesinlikle kadro listelerine sporcu ekleyemezler. Turnuvada Genç ve Olgunlar kategorisinde 4 grup her grup 6 takımdan oluşacaktır. İki kategoride 24 takımla sınırlandırılacaktır. Gruplarda ilk iki takım bir üste çıkacak ve A-B grubu 1. ve 2., C-D grubu 1. Ve 2. Leri çapraz eşleşecektir. Eşleşmeler tek maç eleme usulü olacaktır.

Madde 6- Genç kategorisinde 1992-1981, olgunlar kategorisinde 1980 ve altı sporcular oynayabilecektir.

Madde 7- Genç kategorisine yaşı tutan sporcular olgunlar kategorisinde oynayamazlar.1980 ve altı sporcular isterlerse Genç kategorisinde bulunan bir takıma dahil olabilirler.

Madde 8- 2015-2016 futbol sezonunda amatör ve profesyonel liglerde lisansları vize edilmiş futbolcular, faal futbolcu olarak değerlendirileceklerdir. Genç kategorisindeki takımlarda kendi yaş gurubunda 2 faal futbolcu, olgunlar kategorisindeki takımlarda ise kendi yaş gurubunda 1 faal futbolcu bulundurabilirler.

Madde 9- Takımlar kadrolarında 12 sporcu,1 antrenör,1 idareci, bulundurabileceklerdir. Müsabaka esnasında yedek kulübesinde sporcu haricinde 2 kişi bulunacak. Varsa diğerleri hakem tarafından dışarı çıkarılacaktır. Kulübede olanları kart takma zorunluluğu olacaktır. Hakem kontrol edecektir. Çocuklar yedek kulübesinde oturamazlar. Müsabaka esnasında yedek kulübesinde sadece antrenör kendisine ait olan sınırlar içinde ayakta taktik verebilecek, diğer sporcu ve idareciler kesinlikle oturacaklardır. Aksi takdirde hakem gerekli uyarıdan sonra kart cezası verecektir.

Madde 10- Genç ve olgun kategorilerinde 1 kaleci 7 oyuncu, olgunlar kategorisinde ise 1 kaleci 8 oyuncu ile müsabakalar oynanacaktır.

Madde 11- Turnuva süresince hakemlerin atanması Sakarya Futbol İl Temsilciği tarafından yapılacaktır.

Madde 12- Müsabaka esnasında sporcu değişikliği sınırsızdır. Hakemin kontrolünde sporcu sahayı terk etmeden, diğer oyuncu oyun alanına giremez. Aksi takdirde kartla cezalandırılır.

Madde 13- Takımlar müsabakalardan maksimum 30 dakika önce esame listelerini saha komiserlerine lisanslarıyla birlikte teslim edeceklerdir. Saha komiseri gerekli incelemeyi yaptıktan sonra her iki takımın sorumlusunu çağırıp, esameleri ibraz edecek olan takım sorumluları kadrolara itirazım var veya yok diye karşılıklı esameleri imzalayacaklar ve lisansları geriye teslim edeceklerdir. Esame listeleri okunaklı olarak düzgün bir şekilde yazılacaktır. Lisansları 30 dakika önceden teslim etmeyen takımlar, disiplin kuruluna sevk edileceklerdir.

Madde 14-Müsabaka öncesinde esama listesinde adı geçen fakat sahada farklı bir kimlikle oynadığına kanaat getirilen sporculara müsabakayla ilgili bir kural hatasına aynı gün son müsabakanın bitim saatine kadar itirazda bulunulabilir. Bu süreçten sonra yapılacak itirazlar kayda alınmaz.

 

 

Madde 15-Müsabakalar elektrik kesintisi,doğal afet,kavga vb.nedenlerle başlamaz vaya yarıda kalır ise, tertip kurulu en kısa sürede nihai karar alıp, takımlara tebliğ edecektir.

Madde 16-Olgunlar futbol turnuvasına Sağlık sorunu olan hiçbir futbolcu katılamaz. Katılması halinde ise yaşanacak herhangi bir sağlık sorunundan Turnuva Tertip Komitesi kesinlikle sorumlu olmayacaktır. Müsabakalar esnasında olabilecek sakatlık, kaza, vefat ve benzeri durumlarda tertip komitesi sorumluluk altında olmayacaktır.

Madde 17-Müsabakalar esnasında oluşabilecek sakatlıklar ve yaralanmalarda tertip komitesi tarafından turnuva süresince görevlendirilecek olan donanımlı bir sağlık görevlisi ilk müdahalede bulunacaktır. Sağlık görevlisini aşan vakalarda ise 112 acil aranarak ambulans çağırılacak ve kulüp sporcusunu il içerisindeki istediği hastaneye sevk ettirebilecektir. Komite hastaneyle ilgili bölümden sorumlu olmayacak, sorumluluk kulübe ait olacaktır.

Madde 18-Hakemler müsabakalara tam saatinde başlayacaklardır.Uzak mesafeden gelen takımlar göz önüne alınarak,hakem başlama vuruşu için en fazla 15 dakika bekler ve daha sonra hazır olan takımın lehine 3-0 hükmen galibiyetle tescil eder. Müsabakalara trafik kazası, doğal afet terör vb. nedenlerle gelemeyen takımlar ilgili makamlardan aldıkları konuyla ilgili resmi rapor tutanaklarının aslını komiteye ibraz etmeleri halinde, komite konuyu değerlendirip gerekirse müsabakayı müsait olan bir gün ve saatte oynatabilir.

Madde 19-Sahaya çıkacak olan takımın müsabakasına başlayabilmesi için en az 6 oyuncusunun sahada hazır olması mecburiyeti vardır. Kırmızı kartlar sonucunda takımlardan birinin sporcu sayısı 4’e düşerse hakem müsabakayı karşı takım lehine 3-0 hükmen galip ilan eder.

Madde 20-Müsabaka esnasında hakemin 1. göstereceği sarı kart ihtar, 2. sarı kart ihraç anlamına gelecektir. İhraç edilen sporcu yedek kulübesinde oturamaz ve sahayı terk eder. Kırmızı kart gören futbolcu yerine maç süresi boyunca başka bir futbolcu oyuna dahil edilmeyecektir. Direk kırmız kart gören oyuncu 1 maç müsabakadan men alır, iki sarı karttan kırmızı gören oyuncu bir sonraki müsabakada oynayabilir.

Madde 21-Müsabakalar 25’er dakikadan 2 devre halinde oynanacaktır. Devre arası dinlenme 5 dakikadır.

Madde 22-Turnuvaya katılan takımlar arasında transfer yapılmayacak olup, turnuva başvurusunda verilen takım listeleri ile turnuva sonlandırılacaktır.

Madde 23-Geri pas halinde kaleci topu eline alamaz, bu bir kurak ihlalidir, aldığı taktirde rakip ceza saha çizgisinden bir serbest vuruş kazanır.

Madde 24-Yaş sınırlamasına ve faal futbolcu kapsamına uymayan sahte evrak ile oynadığı tespit edilen hem sporcu hem de takımı turnuvadan ihraç edilir. Sahte futbolcunun oynatan takımla oynayan takımların hepsine 3’er puan ve 3’er gol averajı verilir. O takımdan yenilmiş gol varsa averajdan çıkarılır.

Madde 25-Kaleci oyun esnasında topu eline aldığından itibaren, 6 saniyede oyuna sokmak zorundadır. Süreyi geçerse rakip, ceza sahası çizgisinden bir serbest vuruş kazanır.

Madde 26-Kaleci ayakla degaj yapamaz. Bu bir kural ihlalidir. Yaptığı taktirde rakip bir korner kazanır.

Madde 27-Müsabakaları bir gözlemci sürekli izleyecek, maç raporlarını tutacak, nahoş hadiselerde raporunu disiplin kuruluna sunacaktır.

Madde 28-Serbes vuruşlarda hakem baraj mesafesini kesinlikle 6 metreye çekecektir.

Madde 29-Turnuvayı sabote etmek isteyen, gerginlik yaratan, tahrik eden, aşırı sertlik ve kışkırtıcı tavırlar sergileyen Fair-Play’den uzak sporcu ve idareciler, gözlemci raporlarıyla disiplin kuruluna sevkedilip, gerekli cezalar süratle verilecektir.

Madde 30-Sporcu,idareci ve seyircilerden Fair-Play’e aykırı davranışlarda bulunup kavgaya karışanlar tertip komitesi, görevli, hakemlere ve sporculara yakışıksız sözler sarf edip fiili davranışlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulup komite güvenlik sorumlusu ve ekibi nezdinde adli mercilere sevk edileceklerdir.

Madde 31-Eleme müsabakalarında ve finalde normal süresi beraber biten maçlarda 5’er seri penaltı atışı yaptırılacaktır. Eşitlik bozulmazsa 1’e 1 penaltı atışıyla sonuç alınana kadar devam edilecektir.

 

Madde 32-Müsabakalar saat 19:00’de başlayacaktır ve günde 5 maç yapılacaktır.

Madde 33-Fikstür çekimi sonucu bazı takımlar, özellikle ilk tur müsabakalarında matematiksel olarak üst üste aynı saatlerde maç yapmaları mümkün olacak. Bu konuda komitede kasıt aranmayacak ve itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Madde 34-Sporcular müsabakalara nizami maç kıyafetleriyle çıkacaklardır.(forma-şort-tozluk) demir vidalı veya çivili krampon haricinde, plastik uçlu krampon veya halı saha ayakkabısıyla oyanabilecektir.

Madde 35-Turnuvada matematiksel olarak şansı kalmayan takımların müsabakaya çıkmamaları halinde takımlar bir sonraki sene aynı kulüp ismi ile turnuvaya katılamazlar.

Madde 36-Turnuva süresince soyunma odaları ile otoparkta meydana gelebilecek olan hırsızlık olaylarından komite sorumlu olmayacaktır.

Madde 37-Müsabaka esnasında ve turnuva süresince otopark-soyunma odaları-tribünlerin etrafında fair-play’e aykırı hareketlerde bulunan sporcu ve idereciler, Onur kurulu-tertip komitesi-hakem veya disiplin kurulu üyelerinden biri tarafından tespit edililirse tutulacak rapor doğrultusunda fiili işleyenlere disiplin kurulu gerekli cezaları süratle verecektir.

Madde 38-Turnuvaya kayıtlar 20 Haziran 2016 Pazartesi gününden itibaren Sapanca Belediyesi Spor Müdürlüğü(spor kompleksi) ve Bilgi İşlem Müdürlüğüne verilecektir. Öncelikle takım sorumluları doldurulacak evrakları alıp 30 Haziran 2016 Perşembe tarihine kadar belirtilen başvuru merkezlerine teslim edeceklerdir.

Madde 39-Sapanca Belediyesi 2016 yılı Olgunlar turnuvasında sporcuların ve idarecilerin tamamlanmamış disiplin cezaları varsa bunlar 2017 yılı olgunlar turnuvasına  aynı sekilde intigal edecektir.

Madde 40-2016 yılı Sapanca Belediyesi Olgunlar turnuvasının 40 maddeden oluşan prensip kararları Takım sorumlusu,İdareci,antrenör,takım kaptanı ve sporcular tüm kararları okuyarak taahhütnameyi imzalıyacaktır. Taahhütname komiteye teslim edilecektir.

 

Sapanca Belediyesi Olgunlar Turnuvasına katılacak olan tüm takımlara ve sporcularına başarılar dileriz.

                                                                                                                                             TERTİP KOMİTESİ

 

 


Bu haber 1690 kez görüntülendi