• Sapanca

SAPANCA KÜLTÜR MERKEZİ’NE KAVUŞUYOR


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Sapanca için en önemli yatırımlarından biri olan Sapanca Kültür Merkezi’nde çalışmalar başladı. Kısa bir süre önce ihalesi tamamlanarak hemen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ nun talimatıyla inşaatına başlanan Sapanca Kültür Merkezi, ilçemiz Çayiçi Mahallesi İzmit çıkışı ve Köprübaşı olarak adlandırılan alanda yapılıyor.

 

2500 metrekarelik bir alan üzerine iki katkı olarak projelendirilen Sapanca Kültür Merkezi’nde, Konferans Salonu, Kafeterya, Çocuk Oyun Odası ve Eğitim Sınıfları yer alacak. Kültür Merkezi içinde yer alacak ve çok işlevsel anlamda Sapanca halkına hitap edecek olan Sapanca Kültür Merkezi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde oluşturmayı düşündüğü ve hayata geçirdiği kültürel bir buluşma mekanı olacak.

Sapanca Kültür Merkezi inşaatına başlanması nedeniyle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na minnet dolu duygularla teşekkürlerini sunan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca’da her kesimden insanın yeni bir kültürel mekana kavuşturulması bağlamında Kültür Merkezi’nin Sapanca’nın turistik ve kültürel imajına da büyük katkılarda bulunacağını belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediye Balkanı Toçoğlu’na sadece Sapanca Kültür Merkezi yatırımı bağlamında değil, tamamlanan İstanbuldere, Güldibi Bağlantı Köprüsü, Ünlüce, Kuruçeşme, Hacımercan güzergahının asfaltlanması ve Hacımercan Spor Tesisleri’nin devam eden çalışmaları ve yeni asfaltlamalar için de teşekkür eden Başkan Yılmazer, Sapanca’daki her çabada Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın katkılarını Sapanca halkının da takdir ettiğini sözlerine ekledi.


Bu haber 2498 kez görüntülendi