• Sapanca

SAPANCA MYO AÇILIŞI YAPILDI


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulunun açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 15 yıl önce hayal bile edilemeyen şeylerin tıkır tıkır kendiliğinden gerçekleştiğini söyledi.

"Artık despot bir devlet yok, halkın hizmetinde olan devlet var" diyen İslam, "Sen böyle giyineceksin, yaşayacaksın, davranacaksın, konuşacaksın, oraya giremezsin, buradan çıkamazsın' diyen bir devlet yok, 'değerli vatandaşım, sana nasıl hizmet edebilirim' diye soran ve bunun için çalışan, çabalayan devlet var" şeklinde konuştu.

İslam, tek amaçlarının şehri kalkındırmak ve Türkiye'yi dünyanın parlayan yıldızlarından biri haline getirmek olduğunu anlattı.

"Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yok ama enerjiye son derece ihtiyacı var" ifadesini kullanan İslam, "Ekonomik kalkınmasını hızla yükselten bir ülke. Türkiye'nin bütün bu servetleri yok ama bunlardan çok daha değerli serveti, sermayesi var. Nedir o? Beşeri, insan kaynağımız" değerlendirmesinde bulundu.

İslam, beşeri kaynağın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. İnsan kaynağını iyi eğitmemiz, donanımlı hale getirmemiz ve onun ülke hizmetinde yeterli seviyede faydalı olmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun için de milli eğitim sisteminden başlayıp üniversite sistemiyle devam ederek, kendimizi çağdaş seviyelere getirmemiz gerekiyor. Bunun için son derece gayretle ve dikkatle çalışıyoruz. Ekonomik gelişmelerimizin, sağlık, ulaşım, sosyal hizmet ve yardımlardaki gelişmelerimizin yanı sıra eğitimde de dünyaya parmak ısırtacak pek çok gelişmeyi ardı ardına yapıyoruz hamdolsun."

Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer yaptığı konuşmadaYeni bir Türkiye düşüncesiyle hükümetimizin, ülkemiz genelinde yaptığı çok değerli yatırımların, yerel ölçekte tamamlayıcısı olan belediyeler, büyükşehir belediyemiz ile birlikte güzel hizmetlere imza atmaktayız. Bunun bir örneği olan ve belediyemiz kültür merkezi, bilgi kültür sanat evleri kısa sürede tamamlanmış hizmete sunulmuştur ve yine büyükşehir belediyemiz tarafından kent meydanı projesi tamamlanıp hizmete sunulması sapanca için belirlediğimiz ve hizmet çıtasını daima daha yükseğe taşıma amacımızla örtüşmesi mutluluk vericidir.

Siz değerli bakanımızın, ilçemiz için diğer yatırım alanlarında da bizlerden esirgemediği katkı ve teveccühlerine öncelikle teşekkür etmek isterim. Bir süre önce müdürlük görevinde bulunduğum Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda ve öğrencilerimiz arasında yine kutsal bir görevi ifa etmenin bilincindeyim. Bu görev konseptinde dile getirmeyi gerekli gördüğüm önemli bir olgudan söz etmeden geçmeyeceğim. Bu olgu ilçemize ve belediyemizin gelecek projeksiyonuna yakışır yeni bir yüksekokul binası kazandırmak olmuştur. Yüksekokul müdürlüğüm döneminde okulumuza yeni bir hizmet binası kazandırmak düşüncesi oluştuğunda, heyecanımıza doğrudan katkıda bulunan hayırsever Mehmet Tok’la tanışmamız çok güzel bir sürprizi bizlere hazırladı. Yeni hizmet binamızın bugüne ulaşmasında maddi desteğini eğitim dünyasından ve bizlerden, bu yatırım bazında esirgemeyen sayın Mehmet Tok’a Onduline fabrikasına, Güral Otel’e, Kamışoğlu inşaatı firmasına ve katkıda bulunan tüm hayrı severlere ve yüksek okul dernek yönetimine çok teşekkür ediyorum.
İlçemizin geleceğini şekillendirmede çok önemli bir misyon üstlenen yüksek okul binamızın ilçemize, ilimize, ülkemize, öğrencilerimize ve katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşlar için hayırlı olmasını temenni eder, saygı sevgi ve şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Katkılarından dolayı kentte faaliyet gösteren firma yetkililerine plaket veren İslam, açılışın ardından okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı. 


Bu haber 1926 kez görüntülendi