• Sapanca

SAPANCA ZABITASI DENETİMLERDE ÇOK HASSAS!


Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı için oluşturduğu özel bir ekiple ve özellikle gıda sektöründeki denetimlerini hızlandırdı. İlçe merkezinden dış mahallelere doğru, büyük marketler ve fırınlar başta olmak üzere, her işletme de raf ömrü sınırlı mamulleri kontrol etmeye özel bir zaman harcayan zabıta ekipleri, bu konuda standartlara uymayan işletmeler için ceza işlemi de uyguluyor.

Hijyen içeren fırınların, en ücra noktalara kadar incelendiğini belirten Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Hakan Köksöken, Başkan Yılmazer’in zabıta denetimleri konusundaki hassasiyetine uygun olarak yapılan planlama dahilinde Ramazan ayı boyunca çeşitli iş kolları ve işletmelerin sık sık zabıta denetimleriyle, daha sağlıklı yerler haline getirileceğini belirtti.

Vatandaşın özellikle raf ömrü olan mamullerin denetlenmesi yönünde talepte bulunduklarını açıklayan Köksöken, vatandaşın bu konudaki talepleri olmadan da hijyen denetimini sağladıklarını ve vatandaşın her mamulü sağlık açısından sakınca teşkil etmeyecek koşullarda alabilmesine imkan tanıyan denetimlerin daha büyük özenle sürdürüleceğini açıkladı.

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetimlerinin her fırsatta daha kısa zaman aralıklarıyla yapılacağını ifade den Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca genelinde yapılan denetimlerde işletmelerin hemen hemen tamamının uygunsuz koşullara sahip olmadığının memnuniyet verici olduğunu açıkladı. Çok az sayıdaki işletmenin de uyarıldığını belirten Başkan Yılmazer, Sapanca’ nın turizme yönelik yapısının ilçe genelindeki işletmelerin hijyen koşullarına uymasıyla da koordinasyon halinde olmasından dolayı işletmelere teşekkür etti.


Bu haber 1722 kez görüntülendi