• Sapanca

Sapanca Belediyesi Dragaş Belediyesi ile Kardeş Belediye Oldu


Sapanca Belediyesi ile Kosova Cumhuriyeti Dragaş Belediyesi arasında yapılan yazışma ve görüşmeler sonrasında Dragaş Belediye Başkanı Salim Jenuzı, Meclis Başkanı, 2 Başkan Yardımcısı ve daire müdürlerinden oluşan heyet Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’i makamında ziyaret etti

.Daha önce Dragaş Belediyesi ile ortak düzenlenen “Kardeş Şehir” protokolünü imzalamak için Belediye Meclisinden yetki alan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; “ Kosova Cumhuriyeti Dragaş Belediye Başkanı Salim Jenuzi ve ekibine Türkiye’ye ve ilçemize hoş geldiniz diyorum. Bizim köklerimizin biride Balkanlara dayanıyor. Biz kardeş ülkeleriz. Hep bir arada olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yapacağımız anlaşması ile daha sıkı ilişkiler içinde olacağız. Türk Dünyası Belediyeleri arasında ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla Dragaş Belediyesi ile kardeşlik akdi imzalıyoruz. İki şehir arasındaki öncelikle sosyokültürel gelişim, turizm ve toplumlar arası entegrasyonun sağlanması amacıyla imzaları atılan kardeşliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dragaş Belediye Başkanı Salim Jenuzi yapmış olduğu misafirperverliğinden dolayı Başkan Yılmazer’e teşekkür ederek “Kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde ekibimizle gelmiş olduğumuz Türkiye’de Sapanca Belediyesi tarafından çok güzel bir ev sahipliği gördük. Başta Belediye Başkanı Yılmazer’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sapanca çok güzel bir yermiş Belediye Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar ve projeleri gördüğümde heyecanlandım Marka Şehir olma yolunda çok olumlu gelişmelerin bölgede yaşanacağını düşünüyorum, kendisine başarılar diliyorum. İmzalanan kardeşlik protokolünün iki ülke ve bölge için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Bu haber 1489 kez görüntülendi