Sapanca Meclisi toplandı

Sapanca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunda alınan 9 karar oy birliği ile kabul edildi.

Sapanca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in başkanlığında, belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, 9 maddelik gündeme ilave 3 gündem dışı maddeyle birlikte, toplam 12 madde mecliste görüşülerek karara bağlandı.

Daha önce komisyona havale edilen ve mecliste görüşülen son 5 madde oy çokluğuyla komisyondan geldiği şekliyle kabul edilirken, gündem dışı olan ilk madde komisyona havale edildi.

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gündem Maddeleri

1- 22.05.2014 tarih ve 29719 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediyemize bağlı Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereğince hazırlanan ekli I ve II sayılı memur dolu- boş kadro cetvellerinin görüşülmesi.

2- 657 sayılı Kanunun değişik 4/B Maddesi uyarınca 5393 sayılı Belediye Kanunun 49’uncu maddesinin 3. fıkrası gereğince Belediyemizde norm kadroya uygun 2017 yılında Tam Zamanlı Sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi.

3- Mülkiyeti Belediyemize ait, ekonomik ömrünü doldurmuş hurda araçların 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin “e” bendi gereğince satış işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

4- Mülkiyeti Belediyemize ait Kapalı Pazar Yerinin, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin “e” bendi gereğince, bedeli karşılığında 10 yıllığında haftanın bir günü SAPAŞ A.Ş’ye tahsisi için, Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

5- İlçemiz Göl Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Konut Alanı” olarak planlanan ve yapılaşma koşulları TAKS:0,30 ve KAKS:0,60 olarak belirlenen alanların yapılaşma koşullarının, TAKS:0,20 ve KAKS:0,60 olarak planlanmasına yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi.

6- İlçemiz Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi, 11 pafta 684 numaralı parselde bulunan taşınmazın kuzeyinden geçen 7 metrelik yolunun güzergahının değiştirilmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi.

7- İlçemiz Göl Mahallesi 172 ada, 44 numaralı parseldeki yapılaşma koşullarının değiştirilmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi.

8- İlçemiz Hacımercan Mahallesi, 628 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Mevzi İmar Planına ait İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi.

9- İlçemiz Uzunkum Mahallesi “Kırsal Yerleşim Alanı” sınırının belirlenmesine yönelik hazırlanan, İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi.

Gündem dışı görüşülen maddeler:

1. D.S.İ. Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçemiz sınırları içindeki “İstanbul Deresi, Yanık Deresi ve Yavuz Selim Deresi’nin kamu yararına ıslah edilmesinde iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi.

2. Sapanca İlçe Hastanesinin 01.08.2017 tarih ve 869 sayılı yazılarına istinaden 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/b ve 15. Maddesine istinaden Hastane bahçesine prefabrik yapı yapılması.

3. Sakarya Turizm Fakültesi karşısında bulunan Park’a 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesine göre isim verilmesi.