• Sapanca

Sapanca Zabıtası İşyeri Denetimlerini Sıklaştırdı


Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, işyeri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta ekipleri ilçe genelinde fırın, kıraathane ve çay ocakları gibi halka açık istirahat ve yeme içme v.b yerlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Denetim Ekipleri, halk sağlığının gözetildiği iş yeri denetimlerini, ilçe genelinde gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ekipler, Sapanca Belediyesi hizmet sınırları içerisinde bulunan fırın, kıraathane ve çay ocakları gibi umuma açık istirahat ve yeme içmeye yönelik çeşitli yerlere denetimlerde bulundu. Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in talimatı doğrultusunda çalışma yapan ekipler denetimlerinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, işletmelerde hijyen koşullarına uygunluğunu kontrol etti.

Zabıta ekipleri denetimleri sırasında kurallara uyan işletmelere teşekkür ederken, evrakları eksik olan işletmelere de evraklarını tamamlanmaları için süre verdi. Ekipler, verilen süre sonunda olumsuzlukların devam etmesi durumunda işyerleri hakkında yasal işlem yapacağını da duyurdu. Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, denetimlerin aralıksız süreceğini ve halkın sağlığının ön planda tutmayarak kurallara uymayanlara hiçbir şekilde fırsat verilmeyeceğini belirtti.

Zabıta Müdürü Yıldız, halka açık istirahat ve yeme içme gibi yerlere yönelik denetimlerimizde işletmelerin, belediyeden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını alma zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Yıldız, “Ekiplerimiz ilçe genelinde haksız rekabeti önlemek amacıyla işyeri denetimlerini sürdürmektedir. Yapılan denetimlerde; ruhsatsız faaliyet gösteren işletmelere ruhsatlarını almaları için süreler verildi. Verilen süre sonunda yapılan kontrollerde ruhsatını almadığı tespit edilen işyerleri mühürlenmek suretiyle faaliyetten men edilecektir” dedi.


Bu haber 1114 kez görüntülendi