• Sapanca

Sapanca Zabıtasından Kantinlere Denetim


Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde denetimlerini sürdürüyor.


Okulların açılmasıyla birlikte çocukların kantinlerde daha sağlıklı beslenmesi amacıyla Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan okulların kantinlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan okullarda denetimlerde, öğrencilerin sağlıklarını tehdit edebilecek unsurlar, mevcut yiyecek ve içecekler kontrol edildi. Kantin sahiplerine, kantinde satılan ürünlerin hazırlık aşamasından, gıdaların kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hizmetlerinde eksiklikler bulunan kantinlere uyarılarda bulundu.

 

Amaçlarının çocukların daha hijyenik ortamlarda daha sağlıklı besinleri tüketmeleri olduğunu dile getiren Zabıta Müdürü Aydın Yıldız “İlçemizdeki bütün kantinlerde denetimler yapıyoruz, yıl içerisinde de bu denetimlerimiz sürecek. Zabıta Müdürlüğü olarak çocuklarımızın sağlığı için bu görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.


Bu haber 1051 kez görüntülendi