Sapanca’da 2. El Sanatları Festivali

Sapanca Belediyesi 2. El Sanatları Festivali hazırlıklarını tamamlıyor. Festival bu yılda dopdolu geçecek.

2-8 Temmuz tarihlerinde 1 hafta sürecek olan 193 adet standın kurulumuyla Atatürk Caddesi Kırkpınar Futbol Sahası’nda gerçekleştirilmesi planlanan El Sanatları festivalinde; Gümüş İşleme, Filografi, Resim, Takı Sanatı, Kokulu Taş, Deri İşçiliği, Taş Baskısı, Cam Sanatı, Ahşap Boyama gibi geleneksel el sanatlarına kadar birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kortej yürüyüşü ile start alacak

Festivalin tam bir festival tadında geçmesi adına her akşam bir sanatçının katılımıyla, gerek ziyaretçileri gerekse festivale katılım sağlayan el sanatkârlarının festival boyunca keyifli anlar geçirmesini sağlanması planlandı. Festival 2 Temmuz Pazartesi saat:18:00 da Bağdat Caddesinden başlayacak olan kortej yürüyüşü ile start alacak

Festivale renk katan sanatçılar

2 Temmuz Pazartesi Ekin Uzunlar, 3 Temmuz Salı Firdevs Altındaş, 4 Temmuz Çarşamba Kürşat Gürel, 5 Temmuz Perşembe Orçun Çakıroğlu, 6 Temmuz Cuma Ziver ve Orkestrası Türk Sanat Müziği Konseri, 7 Temmuz Cumartesi Mustafa Toprak ve Orkestrası, 8 Temmuz Pazar akşamı İlyas Yalçıntaş’ın katılımıyla festivalin finalinin yapılacak.

Çevre il ve ilçelerden de katılımın yoğun olacağı bilgisi verilen festivalin açılışı için gün sayılıyor.