• Sapanca

Sapanca’da Süs Bitki Festivali Hazırlıkları


Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Sapanca / Kırkpınar Sahilinde 40.000 m2 alanda yapılacak. Kırkpınar Havaalanı’ nda gerçekleştirilecek olan Festivali için Sapanca Belediyesi çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.

 

Festival çalışmaları,  Sakarya İli Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği, S.S Sapanca İlçesi Merkezi ve Kırkpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S Arifiye İlçesi Tarımsal Süs Bitkileri Kalkınma Kooperatifi’nin girişimleri ;Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Arifiye Kaymakamlığı, Arifiye Belediyesi’nin destek ve iş birlikteliği ile çalışmalar devam etmektedir.

 

Doğa Harikası Sapanca

 

Sapanca Belediyesi Koordinatörü Kenan Hürel, belediyeye bağlı ekiplerin Kırkpınar Havaalanı mevkiisin de alt drenaj kanalları çalışmalarını tamamlanmış olup, düzenleme ve çim ekimi için zemin çalışmalarının yapıldığı bilgisini verdi. Hürel “Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali, Sapanca’mızın eşsiz doğasıyla iç içe İstanbul ve Anadolu’nun buluşma noktasında, üretim sahalarının ve ulaşım imkânlarının hemen yanı başında merkezi bir noktada konumlanıyor. Sapanca Belediyesi, olarak doğa harikası ilçemizde bu festivalin yapılmasından mutluluk duyuyor ve üzerimize düşen tüm görevlere hazırız” dedi.

 

Karayolları otoban temizlik çalışmasının Sakarya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı. Yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi ve festival öncesi yapılması planlanan diğer çalışmaların eksiksiz şekilde sonlandırılması amacıyla salı günü Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ve süs bitkicileri camiasının katılımı ile başkanlar düzeyinde koordinasyon toplantısının yapılacağı bilgisi verildi.


Bu haber 3086 kez görüntülendi