• Sapanca

Sapanca’nın Tarihi Hamamı Gün Yüzüne Çıktı


Sapanca Kent Meydanı çalışmalarında bulunan hamam kalıntıları gün yüzüne çıktı. Sapanca Belediyesi ekipleri tarafından tarihi dokunun akışını bozmadan yapılan meydan düzenlemesinde sona gelindi.

Bu alanda 1550 yıllarında Mimar Sinan tarafından yaptırılan bir hamamın varlığının bilindiğini kaydeden uzmanlar, çalışmaların büyük titizlikle tamamlandı. Meydan projesiyle park ve tarihi dokudan oluşan ziyaret alanı kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağı bilgisi verildi.

Tarihi dokunun yapısını bozmadan aynı akış ile çalışmalara yol veriliyor

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer “Bu proje kültür varlığının korunmasına verilen değer açısından önemli. Bu yapıyı sadece tarihi dokunun yanında, halkımızın gezip göreceği ve çevresindeki yazılı açıklamalarla tarihsel konuda bilgi alabilecekleri şekilde ele alıyoruz. Şuan da Eski Hamam Projesindeki çalışmalarımız da sona gelindi. Buradaki ilkemiz; tarihi dokunun yapısını bozmadan aynı akış ile çalışmalara yol vermek oldu. Yer zeminimiz ambiyansa uygun olarak, ahşap olması planlandı. Yeşil alan ve çiçeklerle taçlandırılan peyzaj düzenlemesi, ekilen kalın gövdeli ağaçların altına üçe-iki özellikli dört bir tarafına oturma gurupları konularak tasarlanmıştır. Tarihi dokunun bulunduğu noktada ziyaretin yanı sıra 100 kişilik oturma gurupları ve yerden fon ışıkların zemine serpiştirilerek konulmasıyla bütünlük kazanacaktır” dedi.

Yaklaşık 10 gün içinde bitmesi planlanan alanın, görkemli bir açılışla halkın hizmetine sunulması bekleniyor.


Bu haber 1376 kez görüntülendi