• Sapanca

Sapanca'ya 2 ödül birden geldi


Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmasında Sapanca Belediyesi 2 ödül birden aldı.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından belediyeleri yeni projelere teşvik etmek, mevcut projeleri kamuoyu ile paylaşmak ve diğer belediyelere örnek teşkil etmek amacıyla düzenlenen Etkin Belediye Proje yarışması ödül töreni Green Park Ankara Otel'de gerçekleşti.

Yarışmaya; büyükşehir, büyükşehir kuruluşu, il belediyesi, büyükşehir ilçe belediyesi, ilçe belediyesi ve belde belediyelerinin arasında bulunduğu 100'e yakın belediye 138 proje ile katıldı.

Projeler; çevre ve altyapı, iyi yönetim, sosyal-ekonomik ve kültürel ile tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik olarak 4 farklı kategoride değerlendirildi.

Yarışmada Sapanca Belediyesi 2 projesi ile ödüle layık görüldü. Sapanca Belediyesi, 138 proje arasında Sosyal-Ekonomik ve Kültürel Projeler dalında Sapanca Sanat Sokağı ve iyi yönetim dalında Mikro HES projesi ile ödül aldı.

Törende konuşan Başkan Yılmazer, Sapanca Belediyesine ait 2 farklı projenin ödül almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Yılmazer, "100'e yakın belediye arasında 2 projemizin ödüle layık görülmesi bizleri hem gururlandırmış hem de doğru işler yaptığımıza olan inancımızı bir kez daha arttırmıştır. Halkımız en güzeline layık, bizde bu inanç ile hareket ediyoruz. Bu tür ödüller bizleri hem motive ediyor hem de daha büyük projeler için teşvik ediyor. Bu gurur çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere hepimizin, tüm Sapanca'nın. İnşallah bundan sonrada böyle başarılı projelerle gündemde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu güne kadar onlarca projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Yılmazer, "Göreve deldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızı her gün biraz daha arttırarak sürdürdük ve onlarca projeyi hayata geçirdik. Bunun memnuniyeti ve gururunu yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerin halkımız tarafından karşılık bulması bizleri ayrıca mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.

Ödül alan projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Yılmazer, Sapanca Sanat Sokağı'nı ilçe vizyonuna katkı sağlaması amacıyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Sapanca Sanat Sokağı'nda farklı kategorilerde sanat eserleri ile el sanatlarının sergilendiğini ve satışının yapıldığını ayrıca ilçenin tarihine yönelik yakın tarih müzesinin bulunduğunu belirten Yılmazer, "İlçemizin marka bir şehir olması için belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti sergiliyoruz. Sanat Sokağı gibi girişimler ve turizm yatırımlarıyla ekonomik anlamda ilçemize hem girdi sağlıyoruz hem de tanıtım yapıyoruz" diye konuştu.

Mikro HES projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmazer, projenin TÜBİTAK desteği ile Kurtköy-Kırkpınar Dere Vadisine gerçekleştirildiğini anlattı.

Yılmazer, "Ürettiğimiz elektriği öncelikli olarak bölgedeki tesislerimizde kullanmayı planlıyoruz. Eğer projede istenen başarı sağlanırsa Devlet Su İşleri'nden gerekli izinleri alarak farklı bölgelerde yeni elektrik tribünleri kurabiliriz. Verime göre belki elektrik satmamız bile mümkün olabilir. Böyle bir projeyi ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.


Bu haber 1345 kez görüntülendi