• Sapanca

Türkiye’de Bir İlk Sapanca’da Gerçekleşecek


Başkan Yılmazer; ”Tıbbi Bitkiler ve Fitoterapi Turizm Merkezi İlçemize Hayırlı Olsun”

Sapanca’da gerçekleştirilecek olan Sapanca Tıbbi Bitkiler ve Fitoterapi Turizm Merkezi projesi hayata geçiyor.
Türkiye’de ilk olacak olan proje kapsamında çalışmalarını hızlandıran Sapanca Belediye Başkanı DR.Aydın Yılmazer, Sapanca Devlet Hastanesi Başhekimi Meryem Dişli ve Prof.Dr. Yüksel Kan ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’e proje hakkında bilgiler verdi.
Sapanca Yanık Mahallesin de 100.000 m2 alanda gerçekleşecek olan Sapanca Tıbbi Bitkiler ve Fitoterapi Turizm Merkezi hakkında açıklama yapan Sapanca Belediye Başkanı Dr.Aydın Yılmazer, Sapanca’nın Ankara ve İstanbul’un arka bahçesi konumunda olduğunu ve doğal zenginliklere sahip olduğunu belirterek “İlçemiz tarih boyunca önemli bir yerleşim bölgesi, turizm, sağlık, ticaret ve kültür merkezi olmuştur. Bölgemizi tıbbi ve aromatik bitkilerin üssü yapmak, halkımıza yeni gelir kaynakları açmak ve bu bitkisel zenginliğimizi gerekli şekilde kullanmak amacıyla Sapanca Devlet hastanesi Başhekimi Dr.Meryem Dişli ve Selçuk Üniversitesi Tıbbi Bitkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr Yüksel Kan hocamız ile birlikte hazırlamış olduğumuz proje ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımız Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek hanımefendiye sunum yaptık. Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilecek olan Tıbbi Bitkiler ve Fitoterapi Turizm Uygulama Merkezinin Sapanca’da gerçekleştirilecek olmasından memnuniyet duyduğunu ve destek olacağını belirten Bakan Yardımcımıza ben de ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Farklı geleneksel ve tamamlayıcı sağlık uygulamalarını, tıbbi bitkiler botanik parkı, kültürel, sportif, eğlence, dinlenme ve ekolojik fonksiyonları içerisinde olacak olan Tıbbi Bitkiler ve Fitoterapi Turizm Merkezi Sapanca’mıza hayırlı olsun” dedi.
Tıbbi Bitkiler ve Fitoterapi Turizm Merkezi projesi içinde 5000 m2 gölet, Bungolav Restaurant ve Kafeterya, Bitkisel Bitki satış mağazası, Eğitsel çocuk oyun alanları, Sergileme ve Üretim Seraları, Hayvanat Bahçesi, Tıbbi Bitki Müzesi, Müzikoterapi, Aroma Terapi, Fitoterapi Merkezleri ve Tematik Bahçeler yapılması planlanıyor.


Bu haber 1468 kez görüntülendi