• Sapanca

Türkiye’nin Balık Tutkunları Sapanca’da Buluştu


Sapanca Belediyesi ve Sakarya Balık Tutkunları Derneği tarafından  Sapanca Gölü’nde düzenlenen etkinliğe amatör balıkçılar büyük ilgi gösterdi. Botlarla göle açılan balıkçılar, kendilerine verilen zamanda en büyük balığı tutabilmek için yarıştılar.

 

Rekabet Büyüktü

Sakarya Balık Tutkunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Baştürk, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 40 takımın yarışmada mücadele ettiğini söyledi. Yarışmanın başladığı ilk günde 35 balığın yakalandığını belirten Baştürk, “Yarışmamız büyük bir heyecanla gerçekleşti. Ulusal bazda gerçekleşen yarışmamıza katılım bizleri mutlu etti. Büyük bir rekabetle gerçekleşen yarışmamızda hem yarışmacılar hem izleyiciler büyük bir keyif aldı. Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Takımlar Ödüllerini Aldı

Vatandaşların yarışmayı takip edebilmesi için göl kenarında ekran kurulduğunu ifade eden Baştürk, en büyük balıkla en çok balık tutan 3 takıma ödül verildiğini dile getirdi. Yarışmada “En büyük balık tutma” kategorisinde Hüseyin Aldemir ile Veli Erdaloğlu 71 santimetre büyüklüğünde tuttukları turna balığıyla birinciliği elde etti. “En çok balık tutma” kategorisinde ise Zafer Pulcu ile İbrahim Kıral ikilisi 7 balık tutarak birinci, Serkan Akalın-Erdinç Dokuman 6 balık ile ikinci, Nedim Bakan ile Mehmet Yücetürk ikilisi de 5 balık tutarak üçüncü oldu.

 

Yarışmada tutulan balıkların ölçümlerinin yapılmasının ardından tekrar göle bırakılırken, bazıları değerlendirme işlemleri için akvaryumlara alınarak muhafaza edildi. 2 Gün süren etkinliğe Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda balık tutkunları katıldı.


Bu haber 1372 kez görüntülendi