• Sapanca

Vergi Borcu Olana Müjde


“Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin” 7143 sayılı kanun ile emlak, işyeri çevre temizlik, ilan-reklam vb. vergi borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuluyor.

Sapanca Belediyesi Emlak İstimlak Müdür Vekili Mustafa Bayraktar “Sapanca Belediyesi, olarak borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almaya başlamış bulunmaktayız. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018’ dir. Vergi borcu olanlara ödeme kolaylığı ve taksitlendirme imkânı sunan 7143 sayılı kanun vatandaşlarımıza birçok kolaylıklar getirmektedir. Yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımızın vergi borcunda yeniden düzenleme yapılıyor. Ayrıca kanun, borçları taksitle ödeme kolaylığı da sağlıyor. Emlak, işyeri çevre temizlik, ilan-reklam vb. vergi borcu olan tüm vatandaşlarımızı bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.

Borçlara taksit imkânı

Kanun ile borçlu vatandaşların, 31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergilere ve bunlara bağlı vergi cezalarına, gecikme faizlerine, gecikme zamlarına (2018 yılı vergileri hariç) yeniden yapılandırma ile ödeme kolaylığı sağlanıyor.

31 Temmuz Son Gün

Söz konusu borçların gecikme ve cezalardan kaynaklanan artışları yeniden değerlendirilerek borç yapılandırılıyor. Kanun ayrıca borcu olan vatandaşlara, borçlarını 2 ayda bir ödenmek üzere 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlıyor. Yapılandırmadan faydalanabilmek için borçlu vatandaşlarımızın 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Sapanca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.


Bu haber 2969 kez görüntülendi