• Sapanca

YILMAZER: BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, davaya müdahil olma taleplerinin "doğrudan zarar görmedikleri" gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.

Mahkemenin bu kararına saygı duyduklarını belirten Yılmazer, Sapanca halkı olarak bu işin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Gölü besleyen dere yataklarının yüzde 70-80'lik kısmının Sapanca sınırları içerisinde olduğuna dikkati çeken Yılmazer, "Sapanca sıkıntı çekerken, Sapancalı vatandaşlarımız ve belediyemiz, bir yeri kullanmak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne kira öderken, Tüpraş'ın herhangi bir tahsis kararı olmaması üzüntü verici bir durumdur. Benim vatandaşım suyu parayla içerken, 3 faturasını ödemediğinde direkt suyu kesilirken, üretim girdisi olan ve sanayide etkin bir şekilde kullanılan suyun bedelsizce hala talep edilmesi bizleri derinden üzmüştür."

Yılmazer, Sapanca'nın turizm şehri olduğunu, gölün yaklaşık 150 metre çekilmesinin, su seviyesinin dikey olarak 3 metreye yakın düşmesinin ekolojik dengeyi bozduğunu savundu.

Sapanca'nın, gölle bütünleşik bir hayat içerisinde olduğunu, insanların yeşilliği ve suyu için oraya geldiğini aktaran Yılmazer, "50 bin insan oradan ekmek yemektedir. Kamu malı hiçbir şekilde sorumsuzca kullanılamaz. Bu davanın takipçisi olacağız" dedi.


Bu haber 1168 kez görüntülendi