• Sapanca

Yılmazer, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda;


Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda;
 
“Dünyanın pek çok ülkesinden önce, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması sebebiyle de 5 Aralık günü Türk Milleti için ayrı bir öneme sahiptir.
Bu,  bizim kadınlarımızın geçmişten günümüze her zaman hak ettiği değeri gördüğünün ve hayatın her alanında aktif rol aldığının göstergesidir.
Özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifine yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 
 
Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiç bir zaman esirgemeyen kadınlarımızın; siyaset, ekonomi ve sosyal hayatın her alanında yer almaları bakımından dönüm noktası olan “seçme ve seçilme hakkı” nın 83. yıl dönümünü ile 5 Aralık
Dünya Kadın Hakları gününü kutlar. Sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum” dedi.
 


Bu haber 1043 kez görüntülendi