VADİ REKREASYON MİKRO HES PROJESİ

Kurtköy Deresi Vadi Rekreasyon Mikro Hes Projesi elektrik iç ihtiyacını karşılanması amacıyla projelendirilmiş ve ödüle layık görülmüştür. Mikro Hes‘ in toplam maliyeti 500.000 TL’dir. Sapanca Belediyesi, Mikro Hes Projesi’nin hafriyat işleri, inşaat ve peyzaj işlerini öz kaynakları ile gerçekleştirerek,  bu işlemlerin yaklaşık olarak maliyeti 100.000 TL’dir.

Mikro Hes Projesi, Arşimet Burgu Türbin Sistemi ile Kurtköy Vadisi Rekreasyon alanı dışında Sapanca’da kurulacak sosyal tesislerin elektrik enerjisinin iç ihtiyacını karşılamak için ekolojik dengeyi bozmadan, suyu yatağından ayırmadan, şelale görünümlü, doğa dostu enerji üretmeye yöneliktir. Sapanca Gölüne dökülen dere suyunun oksijen miktarını artırarak derenin fiziksel temizliğini sağlayacak olan Hes Projesi, Endüstri de 4.0 uygulaması için örnek bir proje olacaktır. Sanat Sokağı ve Mikro Hes Projeleri ile iki ödül birden alan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, mega projelere imza atacaklarını aktardı.

VADİ REKREASYON MİKRO HES PROJESİ Detay Resimler