• Sapanca

2.ULTRA DAĞ MARATONU SAPANCA’DA YAPILDI


Unlimited Academy tarafından, geçtiğimiz yıl Sapanca’da ilki yapılan Ultra Dağ Maratonu Yarışması’nın ikincisi,25-26 Haziran 2016 tarihlerinde, rekor denecek sayıda  bir sporcu topluluğu ile Sapanca’da yapıldı. Sapanca Belediyesi, NG Güral Otel ve Sırma Su’nun katkıda bulunduğu 2.Ultra Dağ Maratonu’nun bütün kategoriler için ortak start, Sapanca Belediyesi önünden, bizzat Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer tarafından verildi.

7 Kilometre, 30 Kilometre ve 50 Kilometre olarak ve 3 ana mesafede, etaplar halinde koşulan Dağ Maratonu’na, geçtiğimiz yıldan daha büyük sayıda sporcunun katılması, hem katılımcıları hem de bu spora ilgi duyanları sevindirdi. Kadın ve erkek toplam 323 sporcunun katılımıyla koşulan maratonun, 7 Kilometre’ lik bölümünde 111 sporcu, 30 Kilometre’ lik bölümünde 133 sporcu ve 50 Kilometre’ lik bölümünde de 79 sporcu yarıştılar.

7 Kilometre’ de birinciler, erkeklerde Ali Turan, kadınlarda Sevda Yıldız; 30 Kilometre’ de birinciler, erkeklerde Mehmet Aydıngör, kadınlarda Neval Gördük ve 50 Kilometre’ de birinciler, erkeklerde Murat Kaya, kadınlarda Meryem Gündoğdu oldu.

İlçe merkezi çıkışlı olarak, Soğucak Yaylası’na dek özel olarak hazırlanan parkurlarda yarışan maratonculara, yarışların tamamlanmasından sonra NG Güral Otel’in Bahçesi’ nde oluşturulan bir podyumda katılımcı belgeleri ve ödüller bazında bir tören yapıldı.

Ödül Töreni’nde ödüller Sapanca Belediye Başkanı Dç. Dr. Aydın Yılmazer tarafından sporculara takdim edildi. Ödüllerin verilmesinden önce yaptığı konuşmada sporun ve özellikle Dağ Maratonu gibi bir spor branşının zorluğuna ve önemine değinen Başkan Yılmazer, maratonun ikinci kez Sapanca İlçesi’ nde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ulusal düzeyde çok büyük önemi bulunan Dağ Maratonu Organizasyon Komitesi’ ne teşekkür eden Başkan Yılmazer, önümüzdeki yıllarda Dağ Maratonu’ nun çok daha güçlü ve ses getirici düzeyde düzenlenmesi için Sapanca Belediyesi olarak katkıda bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.


Bu haber 1306 kez görüntülendi