MAHMUDİYE YILDIZ SOKAK GÜZELLEŞİYOR

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol İşleri Şefliği tarafından Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan ve yetersizliğinden ötürü düzenli kullanılamayan Yıldız Sokak’ da çalışma başlatarak, bu sokağın atıl durumda kalmasını önlemek üzere harekete geçti.
Öncelikle Yıldız Sokak’ın dar oluşundan kaynaklanan nedenlerle, düzenli araç ve yaya trafiğinin olmadığı sokakta genişletme çalışmalarını tamamlayan Yol İşleri Şefliği, sokağın yatay konumundaki kod farklarını gidermek üzere yol zeminindeki toprak seviyesini hafriyat makinalarıyla eşit konuma getiriyor.
Yıldız Sokak, yapılan altyapı ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla birlikte 300 metre boyunca parke taşlarıyla işlenecek. Bu sayede, sokağın eğiminden kaynaklanan ve olumsuzluk yaşanacak nedenleri de parke taşı örümüyle engellemiş olacak. Mahmudiye Yıldız Sokak çalışmaları hakkında bilgi veren Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Yıldız Sokak gibi sokakların özel çalışmalarla daha fazla yaya ve araç trafiğine açılacağını ve yaptıkları çalışmalarla bu sokak ve benzeri sokakların yapılan düzenli planlamayla ilçeye kazandırılmaya devam edileceğini ifade etti.